Zaterdag 10 maart was het zover, de sponsor streetfishwedstrijd,

Donderdag, 15 maart 2018

Het begon 4 weken geleden, wij als jeugdcommissie werden benaderd door Mika Kroese, een jeugdlid van onze vereniging , of we konden helpen een streetfishwedstrijd te organiseren met als doel: geld binnen halen voor kankeronderzoek, oftewel Mika ging meedoen aan ALPE D’HUZES.

Uiteraard konden en wilden we daar geen nee op zeggen dus er werd een datum geprikt.
Posters maken, stukjes schrijven voor in de krant en op facebook, deelname formulieren printen , al gauw waren de voorbereidingen getroffen.
Toen moesten we zien dat we deelnemers kregen, maar het weer zat niet mee….. bij -10 deelnemers zoeken lukt niet.
Twee weken voor het evenement zaten we nog maar op 9 deelnemers. We besloten hsv de snoek uit Harderwijk ook te benaderen of ze mee wilden doen, ook zij zeiden ja.
Inmiddels begonnen met sponsoren te zoeken: FOX RAGE benaderd, en meteen als antwoord JA. Visdeal benaderd en weer een antwoord: JA
Sportvisserij midwest nederland gevraagd: ook een JA
Ineens was het geen gewone wedstrijd meer maar een evenement. In de appgroep van de jeugd bekendgemaakt welke sponsoren we inmiddels hadden: spoedig kwamen de aanmeldingen binnen.
Enthousiast begonnen de jeugdleden geld in te zamelen, afspraak was: jullie doen je best om geld in te zamelen, dan doen wij als jeugdcommissie ons best voor de prijzen.
In totaal 28 aanmeldingen waarvan er uiteindelijk weer een paar afvielen door ziekte.
Inmiddels meerdere sponsoren gevonden voor de wedstrijd.
Toen werd het zaterdag 10 maart…..
Koffie met cake, chocomel met broodjes knakworst, broodjes haring alles, was aanwezig.
De haven van Elburg werd omgetoverd tot evenementterrein, en de kids kwamen zich melden.
De sponsorlijsten werden ingeleverd, de een had nog meer als de ander verzameld.
Een korte tussenbalans gaf aan dat we over de 1000 euro gingen, tranen bij de moeder van Mika, tranen van blijdschap en ontroering. Dit hadden we niet verwacht.
Inmiddels was de wedstrijd begonnen, er werd volop vis gevangen, veel baars en heel veel snoekbaars.( de spikeys deden het goed)
Het was de hele middag een drukte van belang aan de haven, interviewtjes geven, koffie schenken, donaties in ontvangst nemen, een praatje met iedereen , kortom een geweldige sfeer.
Na de wedstrijd de balans opgemaakt en daar was ineens het bedrag van 2250 euro, daar werden we stil van…
Na de bekendmaking van het bedrag zagen we ontroering alom(mede daar een opa en vader deze week de diagnose kanker had gekregen), wat volgde was een daverend applaus.
Toen de prijsuitreiking: de winnaar won een dag mee met de nederlands kampioenen snoekbaarsvissen 2015 en 2016 Gerald Vierhout en Hendry Vis.
Owen van Boven was de gelukkige, daarna werden de andere prijzen verdeeld, tot tevredenheid van iedere deelnemer.
Gerald Polinder won ook een vistrip omdat hij degene was die het meeste geld had ingezameld.
Ook kreeg iedere deelnemer een schitterende goodiebag, beschikbaar gesteld door visdeal!
Ongelooflijk wat het met je doet als je dit mag organiserenen en dat zo’n evenement dan ook geweldig verloopt.Alles maar dan ook werkelijk alles werd gesponsord .
En zo’n opbrengst: wij zijn trots.
Trots op onze jeugdleden die dit bedrag bijeen verzamelen, Trots op de jeugdcommissie van HSV de Snoek uit Harderwijk dat ook zij zich inzetten voor alpe d’huzes en blij dat ze met ons willen samenwerken!
Onze dank gaat dan ook uit naar iedereen die dit evenement mede mogelijk gemaakt heeft!

Martien Wolf en Johan van Loo
Jeugdcommissie hsv de Poepenkolk Elburg